اضطراب پنهان

فهرست مطالب

اضطراب پنهان

اضطراب پنهان

آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که در مدت طولانی ای دارای حس دلشوره و یا ترس باشید اما متوجه دلیل آن نشوید؟

بسیاری از انسان ها در زندگی خود دچار اضطراب های شدید می شوند و زمانی این اختلال خطرناک است که به صورت مداوم و و با شدت بالا در افراد به وجود بیاید و درمان اضطراب بایستی نیز توسط این افراد اتفاق بیفتد.

گاهی ممکن است اضطراب در نتیجه تکرار یک موقعیت که قبلا برای افراد استرس زا بوده اتفاق بیفتد و گاهی نیز این اضطراب با دلایل متفاوت در زندگی افراد وجود دارد. اما چیزی که مهم است رفع و تمام شدن اضطراب در زندگی می باشد تا انسان طعم آرامش و خوشبختی را در زندگی حس کند.

اضطراب، حالت عاطفی که با احساس نا امنی، مشخص می شود و این حالت با دلهره، تشویش و نگرانی که ممکن است برای هر فردی گاهی اوقات پیش بیاید اشتباه به ندرت اشتباه گرفته می شود. طبق نظرمشاور زمانی که حس دلهره و دلشوره و ترس شدید که به طور مداوم باشد به صورتی که در عملکرد زندگی روزانه اختلال ایجاد کند و  عملکرد عادی را مختل کند اضطراب پنهان می باشد.

در ادامه به برخی از نشانه های اضطراب اشاره می کنیم که ممکن است آن ها را با نگرانی های روزانه و معمولی اشتباه بگیرید. اما این را بدانید برای این که زندگی با سلامت مطلوب روان را داشته باشید باید آن را درمان کنید. درگیری طولانی مدت با این اختلال می تواند برای جسم و روانتان آسیب رسان باشد و شما را از داشتن زندگی آرام و با کیفیت محروم کند.

نشانه های اضطراب پنهان عبارت اند از:

  1. نگرانی بدون دلیل:

تفاوت میان اضطراب عادی با اختلال اضطراب این است که افراد مضطرب می دانند که از چه چیزی می ترسند و نگرانی شان دلیل واضح و مشخصی دارد؛ اما متاسفانه در اختلال اضطراب، افراد آگاه نیستند که از چه چیزی می ترسند و چه چیزی آن ها را نگران کرده است. و در واقع حالتی از ترس مستمر، مبهم و بدون علت واقعی که فرد را به آن گرفتار می کند.

2. نداشتن تمرکز روی کار:

زمانی که شما درگیر با این اختلال هستید در انجام کار هایتان نیز تمرکز ندارید و ممکن است که برنامه های مختلفی را به خاطر کارتان کنسل کنید و در نهایت نیز به کارتان نمیرسید و حتی ممکن است آن را ناقص رها کنید و ممکن است که به طور مداوم گوشی موبایلتان را چک کرده و یا کار های دیگری انجام دهید که در نهایت باعث می شوند که شما در کارتان پیشرفتی نداشته باشید و حتی کارهایتان را ناتمام رها کنید.

اگر که نسبت به درمان اضطراب خود اقدام نمایید در واقع می توانید کیفیت زندگی تان را هم افزایش دهید و کارهایتان را با برنامه ریزی و در زمان مناسبی به اتمام برسانید اما در غیر این صورت ممکن است که برای هیچ کارتان زمان کافی نداشته باشید.

3. ناخن جویدن:

برخی از افراد زمانی که اختلال اضطراب پنهان دارند شروع به جویدن ناخن هایشان کرده و یا پیچاندن موهایشان در انگشتانشان و یا حتی کارهای فراوان دیگر انجام می دهند. ناخن جویدن را حتی می توان بین کودکان و نوجوانان نیز مشاهده کرد و برای قطع چنین رفتارهایی به درمان اضطراب نیاز است.

4. شب بیداری:

یکی از موارد دیگری که می توان آن را از نشانه های اضطراب پنهان دانست بی خوابی و شب بیداری و یا این که نمی توانید به راحتی بخوابید و ساعت های طولانی را در تختتان به سر می برید تا که خوابتان ببرد؛ می تواند باشد. به این صورت است که می توان گفت فرد درگیر با اختلال اضطراب پنهان است و برای این که بتوانید خواب راحت و متناسب و به اندازه داشته باشید باید اختلال اضطراب خود را حتما درمان کنید.

5. زود رنجی:

یکی دیگر از مواردی که می توان به آن اشاره کرد زود رنجی می باشد. در واقع افراد درگیر با اختلال اضطراب خیلی زود ناراحت می شوند و حتی ممکن است واکنش های نامناسب و افراطی نسبت به موقعیت های متفاوت از خود نشان دهند و این می تواند در کیفیت روابط افراد تاثیر گذار باشد و حال بد فرد را نیز بدتر هم بکند. برای این که بتوانید در روابطتان نیز موثر عمل کنید باید این اضطراب پنهان تشخیص داده شود و درمان های لازم صورت بگیرد.

6. تردید در روابط:

طبق مطالعات مشاورین خانواده اگر که در روابطتان بسیار گوش به زنگ هستید و همواره افکار منفی به شما حمله می کنند که باعث می شود در روابطتان ایجاد تردید کنید و این افکار منفی حتی ممکن است تبدیل به نشخوار فکری نیز بشوند.

حجم زیادی از افکار منفی نسبت به تردید در رابطه تان می تواند دردسر های زیادی را برای شما به همراه داشته باشد و این خبر می دهد که شما درگیر با اضطراب پنهان هستید و با درمان اضطراب خود می توانید نسبت به روابطتان تصمیم های بهتر و عاقلانه تری بگیرید و آگاهانه تر فکر کنید . درباره بسیاری از افکارتان باید تجدید نظر کنید.

اضطراب پنهان

7. به کارهای تکراری علاقه مندید!

بیشتر اوقات افرادی که دچار اضطراب پنهان می باشند تلاش می کنند که در کارها تنوع کمتری داشته باشند. برای مثال هر روز صبح صبحانه تکراری می خورند و تنوع در صبحانه نیز می تواند آن ها را کاملا عصبی کند و یا برای رسیدن به یک مقصد حاضرهستند فقط و فقط یک راه را امتحان  کنند و حاضر به انتخاب  یک راه نزدیک تر (عوض کردن راه ) نیستند و نمی خواهند تغییری در روند گذشته شان بدهند .

8.خودتان را ملزم به فهرست کردن کارها می کنید!

اشتباه نکنید . فهرست کردن وظایف و کارهایی که در طول روز باید انجام دهید هیچ مشکلی ندارد و باعث پیشرفت شما در کارها و زندگی تان می شود . اما اگر شما کارها را فهرست می کنید و برای آنکه بعد از انجام وظایف خود ؛ روی آن ها خط بزنید ؛ خود را ملزم به انجام این روتین کرده واگر یک کار را انجام ندهید حسابی خودتان را سرزنش خواهید کرد ؛ پس ممکن است دچار اضطراب پنهان باشید و برای درمان اضطراب خود نیزباید حتما به فکر راه چاره ای باشید.

7. برای هر کاری مشورت می کنید.

شما ممکن است به دلیل اعتماد به نفس کم و عزت نفس پایین این کار را انجام  دهید. اما مشورت کردن برای هر کاری از انتخاب لباس گرفته تا پختن غذا و … می تواند نشان دهنده اضطراب پنهان نیز باشد.

8.همه چیز را چند بار چک می کنید!

هنگامی که قصد دارید منزلتان را ترک کنید شاید این اتفاق بیفتد که دو الی سه بار برگردید و همه چیز را چک کنید .تا از خاموش بودن چراغ ها و در برق نماندن اتو و دیگر وسایل برقی مطمئن شوید. اگر فرد فراموشکاری هستید یک بار چک کردن مشکلی به وجود نمی آورد اما اگر روزی چند دفعه این کار را تکرار می کنید دچار اضطراب پنهان هستید و سعی کنید برای درمان اضطراب خود اقداماتی انجام دهید.

8. قبل از زنگ خوردن ساعت بیدار می شوید.

هر روز صبح قبل از آنکه ساعتی که کوک کرده اید به صدا در آید از خواب بیدار می شوید و این ممکن است به دلیل استرسی باشد که در وجود شما نهفته شده است.

درمان اضطراب پنهان

در این قسمت راه هایی را به شما پیشنهاد می کنیم که به درمان اضطراب پنهان شما حتما کمک خواهد کرد.

  1. دمنوش های گوناگون از جمله دمنوش بابونه بخورید؛ زیرا این دمنوش به دلیل مواد تسکین دهنده ای که در خود دارد نسبت به داروهای ضداسترس بیشتر کمک کننده هستند.
  2. صبح ها زود بیدار شوید . هنگامی که صبح به موقع و زود بیدار می شوید می توانید برای کل روز خود برنامه ریزی صحیحی انجام دهید وبدون هیچ گونه اضطرابی به کارهای خود برسید.
  3. چای سبز بنوشید.در چای سبز اسیدآمینه ای وجود دارد که باعث کمتر شدن تپش قلب و فشارخون شده و در نتیجه باعث کاهش اضطراب نیز می شود.

اضطراب پنهان

 

  1. ورزش کنید:

ورزش کنید هرچند کم!

هرروز یک برنامه منظم برای ورزش کردن خود داشته باشید تا هم جریان خون در بدن شما تنظیم شود و هم اعتماد به نفس شما با ورزش کردن افزایش پیدا خواهد کرد و همین موضوع باعث کاهش اضطراب شما نیز خواهد شد.

  1. دیگران هم مانند شما استرس دارند!

سعی نکنید اضطراب خود را به دیگران منتقل کنید . اگر در محیط کار مدیرتان شما را آزار داد باید بدانید که او هم مانند شما می تواند دچار اضطراب باشد پس به جای بحث کردن و افزایش اضطراب خود سعی کنید با او همدردی نمایید. این اتفاق در بسیاری از مراودات دیگر اتفاق می افتد و شما باید ازاین موضوع درک متقابل داشته باشید.

۶.هنگام اضطراب غذا بخورید .

ممکن است دلیل اضطراب شما به دلیل کاهش و یا افت قند خون شما باشد . پس زمانی که احساس کردید دچار اضطراب شدید یک شکلات تلخ همراه با آب ولرم و یا یک میان وعده سبک و مناسب مانند گردو میل کنید و نفس عمیق بکشید و دم و بازدم عمیق انجام بدهید.

انجام تمرینات یوگا نیز در کاهش و درمان اضطراب بسیار تاثیر گذار هستند؛ بنابراین سعی کنید در طول روز ۲ الی ۳ بار یوگا انجام دهید و با تنفس درست و غذای سبک به کاهش استرس خود کمک کنید .

  1. صبحانه بخورید

بیشتر افرادی که دچار انواع اضطراب هستند معمولا صبحانه نمی خورند اما به راحتی با خوردن صبحانه های متنوع مانند پنیر و گردو و خامه و عسل و مربا و تخم مرغ که سرشار از پروتئین و امگا۳ هستند ؛‌می توانید درمان اضطراب پنهان را در همان مراحل اولیه شروع کنید و تا پایان روز احساس بهتری داشته باشید . پس به هیچ عنوان صبحانه را فراموش نکنید.

  1. افکار منفی را دور بریزید

بیشتر انسان هایی که دچار اضطراب پنهان هستند؛ مدام در حال فکر کردن به اتفاقات بد هستند و یا افکار منفی را به ذهن خود راه می دهند . سعی کنید هر زمان افکار منفی وارد ذهن شما شد آن را ازخود دور نمایید و یک حمام آب گرم داشته باشید تا این احساس گرما و گرفتگی عضلات و اضطراب شما را کاهش دهد .

 

اضطراب پنهان

 

 

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x