logo
نکات دوران نامزدی

فهرست مطالب

نکات دوران نامزدی

نکات دوران نامزدی

بارها  و بارها در محافل عمومی و مهمانی‌های خانوادگی دیده شده است که برخی زوج‌ها با رفتاری نامتناسب نه تنها شان خود را پایین میاورند، بلکه ارزش همسر خود را نیز در مقابل دیگران از بین می برند و این مساله زمینه ساز بروز بسیاری از اختلافات در میان آنها می شود، چرا که طرفین مواردی را زیر پا گذاشته اند که از اخلاق به دور بوده و خاطر همسرشان را نیز مکدر کرده است.

از سوی دیگر، عدم رعایت ضوابط میان زوج‌ها به افزایش آمار طلاق نیز دامن زده است و برخی از آنان با کوچکترین اختلاف و مشاجره ای  روانه دادگاه می‌شوند تا به زندگی خود خاتمه دهند. بنابراین آموزش مهارت‌های ارتباطات میان فردی بسیار حائز اهمیت است که نباید آن را ساده انگاشت و در این میان خانواده‌ها و مراکز آموزشی نقش پررنگی را برای آمادگی جوانان در امر ازدواج ایفا می‌کنند، چرا که با افزایش مهارت‌ها، ازدواج‌های مستحکمی شکل خواهد گرفت.

 

مشاوران و روانشناسان خانواده به زوج‌ها تاکید می‌کنند که اگر به تازگی نامزد کرده اید و قرار است با نامزدتان به دیدار اقوام خودتان و همسرتان بروید باید نکات مهمی  را رعایت کنید. آنها می‌گویند که در ملاقات با اقوام در کنار نامزدتان این گونه باشید. حتما از قبل مشخص کنید که به دیدار کدام یک از اقوام خود می‌روید و اگر فردی که به دیدار او می‌روید اخلاق و رفتار خاصی مثل شوخ طبعی، زودرنجی، غرور، خودبینی، رفتار خودمانی، رفتار سرد و… دارد حتما از قبل با نامزدتان این ویژگی ها را در میان بگذارید. پس از ورود به منزل ضمن معرفی اعضای خانواده اقوامتان به نامزدتان ترجیحا برای نشستن دو صندلی کنار یکدیگر را را انتخاب کنید.

نکات دوران نامزدی

هنگام پذیرایی در دوران نامزدی چه رفتاری در کنار نامزدتان داشته باشید؟

اگر سینی نوشیدنی را در مقابل شما می‌گیرند، بهتر است اگر کنار هم نشسته اید ابتدا یک نوشیدنی برای نامزدتان بردارید و برای او قرار دهید، هنگام خوردن میوه بهتر است برای نامزدتان هم پوست پرتقال یا خیار را بکنید و به او تعارف کنید.

 

موقع صحبت کردن در دوران نامزدی دیگران این گونه باشید…

فرقی نمی کند به منزل اقوام خودتان رفته باشید یا اقوام نامزدتان؛ سعی کنید اجتماعی باشید و همانند یک مجسمه یا یک ربات فقط بیننده و شنونده  سخنان نباشید. لبخند بزنید، سرتان را کمی تکان دهید، سوال کنید و ساکت نباشید. در نظر بگیرید در عین رفتار اجتماعی اصلا نباید زیاد حرف بزنید.

بهتر است از اعضای اقوام نامزدتان که به منزلشان رفته اید سوالاتی در مورد وضعیت آنها نظیر تحصیلات، شغل و… بپرسید. شما باید خودتان را به خوبی نشان دهید و خود را در دل اقوام نامزدتان اصطلاحا جا کنید. فراموش نشود تحسین شما یا نامزدتان به نفع هر دوی شما می باشد. بنابراین رفتارهای بچه‌گانه اصلا از خود نشان ندهید.

معمولا آقایان در خلوت و در کنار نامزدشان ادا و رفتارهای عجیبی از خودشان بروز می‌دهند، اما به هیچ وجه در جمع به‌ویژه در مقابل اقوام نامزدتان از این قبیل شیرین کاری‌ها انجام ندهید. اگر ناهار یا شام دعوت شده اید، همین‌طور روی صندلی ننشینید. شما هم مشغول کمک کردن برای آماده شدن اسباب ناهار و شام باشید و به گرمی با دیگران رفتار کنید.

نکات دوران نامزدی

اگر قصد رفتن از مهمانی را در دوران نامزدی دارید!!! 

اگر به اتفاق خانواده خودتان یا نامزدتان به مهمانی رفته اید، در نتیجه تا بزرگ خانواده بلند نشده نباید بلند شوید و اگر به اتفاق نامزدتان هستید، بهتر است از قبل زمان بندی مهمانی را با نامزدتان هماهنگ کرده  تا به طور مثال موقعی که هنوز نامزدتان میوه ای را که مشغول خوردن آن است تمام نکرده است اصلا قصد رفتن نکنید. برای مثال تعیین کنید نیم ساعت که شد هر چه را قرار است میل کنید به اتمام برسانید و آماده رفتن بشوید.

 

با وجود این، موقعی که قصد رفتن دارید از نامزدتان (ترجیحا آقا به خانم) در مورد رفتن سوال کنید، اگر این سوال از جانب خانم به آقا باشد صورت خوبی نخواهد داشت، نه برای اقوام خانواده آقا و نه برای اقوام خانواده خانم. تمامی این موارد نکات ریزی است که در صورت عدم رعایت باعث رنجش خاطر زوج‌ها خواهد شد؛ مسائلی که به راحتی قابل تحقق هستند، ولی بیشتر زوج‌های جوان بدون توجه به آن زمینه کدورت‌های بعدی را برای یکدیگر فراهم می‌کنند و وقتی برای مشکلاتشان به مشاوره مراجعه می‌کنند مشخص می‌شود که چه مسائل قابل حلی عامل مشاجره آنها شده است.

از سوی دیگر، مهارت‌های بین فردی هم نقش تاثیرگذاری را در رضایت زناشویی دارد، چرا که زن و شوهر مکمل یکدیگرند و باید خلأهای یکدیگر را به خوبی پر کنند، اما وقتی زوج‌ها در این زمینه مهارت کافی نداشته باشند تفاوت همسران خود را نمی‌پذیرند و این مساله پیش درآمد اختلافات بعدی نیز خواهد شد. این در حالی است که این موارد تا قبل از سنین ازدواج نه در دوران مدرسه و نه در دوران دانشگاه به جوانان آموزش داده نمی‌شود و سیستم آموزشی کشور ما در این زمینه با کاستی‌های فراوانی رو به رو است.

نکات دوران نامزدی

از این رو بر اساس گفته صاحبنظران و نظریه پردازان باید جوانان به شناخت کافی از یکدیگر دست یابند و این امر برنامه راهبردی مسئولانی را می‌طلبد که در حوزه جوانان و ازدواج پیش‌گامند، چرا که در غیر این صورت شاهد بروز پدیده طلاق خواهیم بود که ناشی از ضعف ارتباطی میان زوج‌هاست، زوج‌هایی که می‌توانند با آموزش، یادگیری و گفت‌وگو زندگی بدون تنشی را با وجود تفاوت‌های فردی در کنار یکدیگر داشته باشند.

این در حالی است که خانواده‌ها نیز از این قاعده به هیچ وجه مستثنا نیستند، چرا که برخی والدین شیوه تربیتی شان به گونه ای است که فرزندان خود را متعهد بار نمی‌آورند و همین امر بسترساز مشکلات فراوانی در زندگی مشترک آنها خواهد شد. بنابراین برای شکل‌گیری یک ازدواج موفق وجود مولفه‌های شخصیتی ضروری است که حتما زوج‌ها باید در انتخاب خود آنها را در اولویت قرار دهند تا به این طریق میزان مشکلات میان فردی کاهش یابد.

نکات دوران نامزدی

خودشیرینی زوج‌ها در دوران نامزدی در محافل عمومی 

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران درباره رعایت ضوابط میان زن و شوهر، می‌گوید: رابطه زناشویی بر مبنای احترام متقابل است. زن و شوهر براساس تعهدی که دارند باید وظایف و تکالیفی را در قبال یکدیگر بپذیرند. عمل به این وظایف احترام به طرف مقابل می باشد، اما انتظار نمی رود همه افراد بدون کاستی‌ها با وظایف خود آشنا باشند.

زوجین  گاهی از سر ناآگاهی و از سر تربیت ناصحیحی که قبل از ازدواج داشته‌اند، این وظایف را به خوبی انجام نمی‌‌دهند. باید پذیرش تفاوت افراد در نظر گرفته شود، چرا که هر فردی با فرد دیگری حتما تفاوت‌هایی به لحاظ خلقی و شخصیتی دارد. قرار نیست همه مثل یکدیگر فکر کنند و مثل یکدیگر تصمیم بگیرند. این اصل به عنوان یک مهارت به کمک رابطه زناشویی می‌‌آید.

همچنین  وقتی افراد تفاوت‌های یکدیگر را می پذیرند سطح اختلافات افت پیدا می‌کند و جایش را به تفاوت‌ها می‌دهد. تفاوت‌ها عامل بی احترامی محسوب نمی‌شوند و به راحتی قابل حل هستند. توصیه می‌شود زوج‌‌ها نه برای احترام به طرف مقابل بلکه به دلیل سلامت روان خود از برخی رفتارها و خطاهای دیگران از خود گذشت نشان دهند. او بیان می‌‌کند: رابطه بدون شناخت بسیار خطرناک است و نتیجه آن آمار فزاینده طلاق می باشد، اما زوج‌‌های هوشمند که مهارت‌‌های لازم را در ارتباطات دارند در محافل و انظار عمومی حرمت یکدیگر را حفظ می‌کنند.

 

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران می‌گوید: از طرفی دیگر، باید حساسیت‌های مبتنی بر جنس را نیز مدنظر داشت، چون زنان نسبت به بسیاری از مسائل حساسیت دارند و هرگز مایل نیستند جلوی دیگران در قالب مزاح و شوخی به هیچ وجه تحقیر شوند. این موارد مسائلی است که با گفتمان حل می‌‌شود. او عنوان می‌‌کند: افراد باید به خودآگاهی و دگرآگاهی برسند و با نقاط ضعف، قوت، آسیب پذیر و آن چیزهایی که خودشان را خوشحال و ناراحت می‌‌کند، آشنا باشند تا این موارد را در رابطه با طرف مقابل نیز رعایت کنند.

اگر آگاهی متقابل میان زوجین وجود داشته باشد، افراد طوری رفتار نمی‌‌کنند که باعث دلخوری طرف مقابل شود. او اضافه می‌‌کند: امروزه به واسطه تغییراتی که در نوع ارتباطات اتفاق افتاده است شکل توقعات بین زوج‌ها متفاوت و شکننده شده است. در گذشته افراد به راحتی قبل از آنکه به زندگی‌شان آسیبی وارد شود از کنار مسائل عبور می‌کردند، اما امروزه خیلی از جوانان به راحتی سر مسائل جزئی به اختلاف می‌خورند و توقعاتشان بر اساس دنیای ماشینی است و خیلی در اندیشه مدارا کردن با یکدیگر  نیستند.

زوج‌های امروزی  در دوران نامزدی در لحظه مایلند حق و حقوق خود را بگیرند و چندان توجهی به اتفاقات و عواقب این رفتار ندارند، حتی ممکن است اختلافشان به طلاق هم بینجامد.  گاهی اوقات برخی زوج‌ها در میان جمع همسر خود را مسخره می‌کنند تا دیگران را به خنده بیندازند، در حالی که این امر آسیب به رابطه زناشویی وارد می‌کند و دیوار بی اعتمادی را میان زوج‌ها بالا می‌کشاند. از این رو باید زوج‌ها در ابتدا به خودآگاهی برسند و بعد با گفتمان به دگرآگاهی دست یابند.

نکات دوران نامزدی

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x