انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج

فهرست مطالب

11 بلوغ مورد نیاز در ازدواج

11 بلوغ مورد نیاز در ازدواج

بلوغ یکی از حالت های بسیار طبیعی است که در سنی خاص در تمامی دختران و پسران شکل می گیرد. اما منظور از بلوغ در ازدواج تنها بلوغ جنسی نمی باشد. در مرحله بلوغ علاوه بر رشد جنسی، تحولاتی در ذهن و رفتار افراد نیز شکل می گیرد. بلوغ در ازدواج از مهم ترین نکات برای شروه و داشتن یک زندگی سالم است.
فرد باید علاوه بر رشد جنسی در تمام ابعاد اجتماعی و اخلاقی و روانی رشد نیز  کرده باشد.  این مرحله ابعاد بسیار پیچیده و مهمی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. در ادامه شما می توانید با انواع بلوغ در ازدواج آشنا شوید تا انتخاب درستی از خود و همسرتان داشته باشید. با ما همراه باشید.
بلوغ اجتماعی مربوط به چگونگی رفتار و نوع برخورد با اطرافیان می شود. فرد برای رسیدن به رشد اقتصادی نیاز به رسیدن به بلوغ اجتماعی هم دارد.
انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج

انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج

انواع بلوغ در ازدواج عبارت است از:
– بلوغ جنسی
– بلوغ  روانی
– بلوغ اقتصادی
– بلوغ اجتماعی
– بلوغ اخلاقی
– بلوغ عاطفی
بلوغ سیاسی
– بلوغ فرهنگی
– بلوغ معنوی
– بلوغ شرعی
– بلوغ روانشناسینکته مهم: البته رسیدن به تمام این دوره های بلوغ  برای ازدواج جایز نیست. در ادامه؛ هر یک از این دوره ها را به اختصار برای شما توضیح خواهیم داد.
انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج

بلوغ جنسی
اولین مرحله بلوغ در فرد، تغییرات فیزیولوژیکی و جسمی است. این تغییرات به دلیل ترشحات هورمون های جنسی در بدن دختران و پسران به وجود می آید. هورمون جنسی در مردان تستوسترون و در هورمون جنسی زنان پروژسترون و استروژن است. این هورمون در سن بلوغ ترشح می شود. ترشح این هورمون باعث ایجاد تغییرات مهمی در بدن افراد می شود.
در زنان با برجسته شدن قسمت هایی از بدن و در مردان با رشد مو در صورت و تغییر تن صدای آنها ایجاد می شود. این فرد در این شرایط توانایی ارتباط جنسی را دارد. در رابطه با این نوع بلوغ به شما توصیه می کنیم  اگر قصد دارید در سنین پایین ازدواج کند حتما باید به یک مشاوره جنسی مراجعه کنید و طی چند جلسه آموزش های لازم را در این باره ببنید.
بلوغ روانی
یکی دیگر از موارد بسیار مهم برای رسیدن به بلوغ در ازدواج، بلوغ روانی است. منظور از بلوغ روانی این است که فرد به رشد معنوی و اخلاقی کافی  رسیده است و میتواند به طور مستقل یک زندگی را اداره کند. این فرد می تواند به تنهایی و بدون کمک خانواده از پس مشکلات خودش بر بیاید. بعضی از عادات خاص خود را در دوران نوجوانی اش کنار می گذارد. بعضی از روابط خود را اصلاح می کند. بعضی از کارها را انجام نمی دهد و بعضی از حرف ها را هم نمی زند.
بلوغ اقتصادی
زمانی که فرد قادر باشد از لحاظ مالی به استقلال کافی برسد و یک زندگی را به تنهایی اداره کند، آنگاه می تواند ازدواج کند. این فرد بدون نیاز به کمک های اقتصادی خانواده خود به راحتی می تواند روی پای خود بایستد. بلوغ اقتصادی مهم ترین نوع بلوغ در ازدواج است که در صورت عدم رسیدن به این بلوغ بهتر است ازدواج را فراموش کند و این امر مقدس را به تاخیر بیندازد.
انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج
بلوغ اجتماعی
بلوغ اجتماعی مربوط به رفتار و نوع برخورد با اطرافیان می شود. فرد برای رسیدن به رشد اقتصادی نیاز به رسیدن به بلوغ اجتماعی دارد. در این حالت دختر، رفتارهای پخته و زنانه و پسر رفتارهای مردانه به خود می گیرند. از آن رفتارهای بچه گانه و لوس بازی های دوران نوجوانی خبری نیست.
بلوغ اخلاقی
فردی ای به بلوغ اخلاقی می رسد که بتواند رفتار و اخلاق خودش را به خوبی مدیریت کند. به راحتی خوب را از بد تشخیص دهد. مدام اشتباه نکند. اشتباهات دیگران را ببخشد. راستگو و درستکار باشد. در برخوردهای اجتماعی طوری رفتار کند که در عین سنگینی و وقار همکارانش او را دوست داشته باشند. عواقب کارهای خودش را پیش بینی کند.
آینده نگر باشد. خود را از آسیب ها و خطرات اجتماعی دور سازد.  با دیگران همدلی و مهربانی کند. با تجربه باشد و بتواند دیگران را مدیریت کند. بتواند در مقابل همسر خود گذشت و ایثار کند. فکر می کنید فردی که خصوصیات بالا را در خودش پرورش دهد نمی توان از او به عنوان همسر ایده آل نام برد؟ در نتیجه بلوغ اخلاقی بعد از بلوغ جنسی و اقتصادی بسیار حائز اهمیت می باشد.
انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج
بلوغ سیاسی
بلوغ سیاسی در ازدواج نیز امر بسیار مهم است. فردی که به بلوغ سیاسی رسیده می تواند خوب و بد را در اجتماع نیز مثل زندگی شخصی اش  به خوبی از هم تشخیص بدهد. این فرد علاوه بر آگاه بودن و مشارکت های سیاسی درست در اجتماع، در خانواده نیز می تواند با سیاست برخورد کند.
بلوغ فرهنگی
شاید در جامعه شنیده باشید که بگویند این فرد چقدر بافرهنگ است. کلمه فرهنگ در کنار ادب می آید. افرادی که به بلوغ فرهنگی رسیده اند، معنی واژه احترام و ادب را به خوبی می دانند. این افراد در زندگی زناشویی خود می دانند با همسرشان چگونه با احترام برخورد کنند. همیشه مثبت اندیش  هستند و به دیگران روحیه می دهند.
همچین همواره شاد و با طراوت هستند. بعضی از افراد هستند که مدام در حال فحش دادن به زمین و زمان هستند و انرژی های منفی خود را به دیگران نیز منتقل می کنند. این افراد هنوز به بلوغ فرهنگی نرسیده اند و نمی توانند ازدواج موفقی داشته باشند.
بلوغ معنوی
رسیدن به بلوغ معنوی یکی دیگر از انواع بلوغ در ازدواج در ادیان گوناگون است. خانواده ای که در آن دختر و پسر به بلوغ معنوی رسیده اند و نحوه بندگی کردن را بدانند یکی از محکم ترین و بنیادی ترین خانواده ها خواهد شد.
در این خانواده زن و شوهر خدا را در کارهای خود شاهد قرار می دهند و به دنبال آن سعی می کنند رفتارهایی که انجام می دهند نیز  خدایی باشد. این افراد در اجتماع نحوه برخورد با نامحرم را می دانند و حتی المقدور سعی می کنند گناهی مرتکب نشوند.
میدانید که امروزه یکی از مهم ترین علل طلاق خیانت است. افراد خائن خدا را در زندگی فراموش کرده اند. آنها از ارزش های انسانی و حقوق افراد چیزی نمی دانند. به همین دلیل است که باید خانواده ها نهایت تلاش خود را بکنند تا دخترها و پسرهایشان از لحاظ معنوی نیز رشد کنند.
بلوغ شرعی
بلوغ شرعی در دختران 9 سال و در پسران 15 سال می باشد. اما این سن برای ازدواج اصلا سن مناسبی نیست. در این سن تنها فرد کم کم به بلوغ جنسی می رسد و هیچ اطلاعی درباره نحوه روابط جنسی  صحیح ندارد.
بلوغ روانشناسی
پس از رسیدن به بلوغ جنسی ، اخلاقی و اقتصادی نوبت به بلوغ روانشناسی می رسد. سوال اینجاست!!؟؟ آیا از نظر  روانی آمادگی ازدواج را دارید یا خیر؟ این سوال زیر شاخه های بسیاری دارد اما به طور کلی فرد باید از لحاظ روحی و روانی هم آماده ازدواج باشد. که آیا می تواند در کنار یک غریبه تا آخر عمر مدت ها زیر یک سقف زندگی کند یا خیر…
آمادگی روانی برای ازدواج امر بسیار مهمی است. کسانی که هنوز به این آمادگی نرسیده اند حتی با وجود داشتن شرایط دیگر بهتر است فکر ازدواج را از سرشان بیرون کنند. مراجعه به یک روان شناس یا مشاور در این زمینه بسیار مهم است.
انواع بلوغ مورد نیاز در ازدواج

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x