مقصر دانستن دیگران

فهرست مطالب

مقصر دانستن دیگران

دلیل مقصر دانستن دیگران و راه حل آن

یکی‌ از عادت‌هایی که تعداد زیادی از ما با آن دست به گریبان هستیم و منجر گردیده همیشه حس نارضایتی کنیم، پیدا کردن مقصر میباشد.

چطور دیگران رو مقصر اشتباه خودمون ندونیم؟

آیا تا به حال شده که در یک کاری در گیر مشکل گردید و خطای خودتان را گردن دیگرافراد بیندازید؟ در واقع اکثری از ما عادت داریم که در مواقع متفاوت دیگر افراد را سرزنش کنیم.

در حالی که اکثری از مواقع، تقصیر خودمان میباشد ولی مداوم در حال سرزنش کردن دیگرافراد به خاطر مشکلات خودمان هستیم و تلاش میکنیم برای آن هم ادله بیاوریم ولی به نظرتان دلیلش چه میباشد؟

برای رسیدن به جواب، این بخش از مقالات آقای دکتر حمید صادقیان را با تمرکز بخوانید.

دلایل مقصر دانستن دیگران

1. سرزنش کردن سایرافراد راحت از سرزنش کردن خودمان میباشد.

تمامی ما به نحوی رفتار میکنیم که عادت داریم دیگر افراد را سرزنش کنیم. در واقع آنان را متهم کارهای خویش میدانیم . سرزنش کردن دیگرافراد و انداختن تقصیر گردن آنان همیشه راحت تر از این میباشد که خودمان را زیر سوال ببریم.

برای مثال برخی از پدر و مادرها عادت دارند که همیشه کودکشان را سرزنش نمایند ؛ در حالی که خطاهای تربیتی خویش را در نظر نمی گیرند.

2. دوست دارید نقش قربانی بازی کنید

روانشناسی میگوید اکثری از ما دوست داریم خودمان را قربانی نشان دهیم.

سایر افراد را به خاطر مشکلاتشان سرزنش میکنیم و خطای خویش را در نظر نمی گیریم و در نتیجه مانند یک آدم قربانی رفتار میکنیم و با قربانی جلوه دادن خودمان، حس آرامش بیشتری خوا‌هیم داشت.

3. دروغگو هستیم

راستگویی یک نعمت والا میباشد البته اکثری از ما در وضعیت دشوار حقایق را کتمان میکنیم . چنانچه لاف بگوییم و صحنه سازی کنیم و تقصیر را به گردن دیگرافراد بیندازیم ، برایمان راحت تر از سرزنش کردن خودمان میباشد.

4. انتظار داریم که زندگی منصف باشد

زندگی بالا و پایین بسیار متعددی دارد. هیچ چیز در‌این جهان عادلانه نیست و ما آدم ها نمی توانیم کاملا عدل و داد را برقرار کنیم و در نتیجه هر چیزی که غیر خوشایند باشد را نمی پذیریم و نمی توانیم ایرادات خودمان را هم قبول کنیم. همین امر سبب میگردد که همیشه در‌پی مقصر بگردیم.

5. هر مسئله را توجیه میکنیم

تمامی ما میل داریم که برای هر چیزی یک ادله منطقی پیدا کنیم. وقتی که حادثه اشتباهی رخ میدهد، میخواهیم آن مشکل را پیدا کنیم و بفهمیم که چرا این اتفاق رخ داده و به آن یک نقطه پایان بدهیم. بدین ترتیب بعضی وقتها خودمان را کنترل میکنیم و دلیل تراشی میکنیم.

مقصر دانستن دیگران

مقصر دانستن دیگران

چه طور دیگران را مقصر اشتباهاتمان ندانیم؟

1. مسئولیت بپذیرید.

تمامی ما به صورت مداوم بایستی تلاش کنیم مسئولیت کارهای خویش را بپذیریم. هر که در زندگی ایرادات خودش را دارد. ما هم نباید برای مشکلاتمان درپی اشتباه دیگر افراد باشیم. بلکه توان کنترل زندگی ما دست خودمان میباشد.

پس در شرایطی‌که مسئولیت همه اقدامات، تصمیمات و کارهای خویش را بپذیرید، مسلماً هنگام خطا هم خودتان را کنترل میکنید و بقیه افراد را مقصر جلوه نمی دهید.

2. آگاه بودن از رفتارهای سرزنش گرانه

او‌لین مرحله برای این که مشکل را حل کنیم، این میباشد که‌این مسئله را بپذیریم که زندگی همه دچار مشکلاتی میگردد که برای خلاص شدن از آنان بایستی به تمایل سرزنش کردن سایرافراد غلبه کنیم.

بایستی آگاهانه اخلاق و رفتار کنیم، خودمان را متوقف کنیم، مکث کنیم و درپی بازتاب رفتارهای خودمان باشیم.

زمانی که میخواهیم سایرافراد را سرزنش کنیم، به خودمان یاد‌آوری کنیم که نباید خویش را قربانی جلوه دهیم. آگاه بودن به خودداری از این اتفاق کمک می نماید.

3. فهم مشکل

اکثر وقت ها ما بقیه افراد را سرزنش میکنیم چون در درک مشکلات ناتوان هستیم و بر اساس شعور سطحی خودمان برخورد نشان میدهیم.

هر اطلاعاتی را که از بیرون قرار است به دست ما رسد را رد میکنیم و در ناآگاهی خویش باقی میمانیم. پس بایستی یادمان باشد که در‌این مواقع نباید احساساتی رفتار کنیم.

4. خودتان را جای دیگران قرار دهید

زندگی سیاه و سپید نیست، بلکه خاکستری میباشد وقتی که کسی به شما صدمه میزند، بایستی تلاش فرمایید این مسئله را تجزیه تحلیل نمائید و مشاهده کنید که قصد و هدف چه بوده است .

اکثری از وقت ها وی دشمنی ای از ما به دل داشته و خودمان در حق وی جفا کردیم. پس خودتان را جای دیگر افراد قرار دهید و شرایط از دیدگاه آنان مشاهده کنید. شکیبا باشید و دیگرافراد را درک نمائید تا ناچار نباشید خطاهای خویش را گردن آنان بیندازید.

5. مسئولیت اشتباهاتتان را بپذیرید

به خودتان غلبه نمایید . مراقب عصبانیت خویش باشید. قبول نمایید که همه آدم ها خطاهایی در زندگی انجام میدهند و هیچ چیز کامل نیست.

پس مسئولیت موقعیت و اشتباهاتتان را بپذیرید و اشتباهاتتان را در آغوش بگیرید و از آنان یک درس بگیرید تا دفعه بعد دیگر آن را تکرار نکنید.

مطمئن باشید دردی که از یک اشتباه حس میکنید ، حتماً در آینده چیزهای ارزشمندی به شما خواهد داد.

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x