تربیت جوانان دفاع مقدس 2

فهرست مطالب

تربیت جوانان دفاع مقدس 2

تربیت جوانان دفاع مقدس 2

نقش سبک زندگی دینی خانواده در تربیت جوانان دفاع مقدس(ع)

6- دفاع مقدس و لزوم ماندگاری ارزش های آن

جهاد دفاعی ملت مسلمان ایران رنگ تقدس به خویش گرفته و مسأله، مسأله معنوی«دفاع مقدس» نامیده شد، آن گونه که حضرت امام(ره) میفرمایند: «مسأله، مسأله ای نیست که ما میخواهیم تنها نبرد بکنیم یا این که میخواهیم دفاع بکنیم. ما دفاع مقدس میخواهیم بکنیم؛

یعنی ما میخواهیم از آبروی اسلام، از آبروی میهن اسلامی دفاع بکنیم؛ این یک دفاعی میباشد که عقل و اسلام هر دو با آن موافقند» و در این راه همه بایستی به قدر توان خود بکوشند: «مسئله، موضوع دفاع میباشد.. ..و بر تمامی ما، بر همه شما به مقداری که توان داشته باشیم،

به مقداری که توانایی داشته باشیم واجب میباشد که جدیت کنیم در اینکه این دفاع مقدس را ما به صورت شایسته عمل بکنیم.» دفاع مقدس در نبرد کشور‌ایران با عراق دارای پشتوانه های دینی، تاریخی، فرهنگ وتمدن سیاسی و فرهنگ و تمدن ملی بود.

در‌این بین، بعدهای فقهی، دینی، قرآنی و تاریخ اسلام پشتیبان معرفت شناختی اخلاق اشخاص در سطح های متفاوت میهن شامل رهبری، دولت، جامعه، رزمندگان و فرماندهان بوده است .

نفوذ و تاثیرگذرای اندیشه اسلامی و گفتگو تشیع در دفاع مقدس آن قدر گستره و فراگیر بوده که حتی جزئی ترین رفتارها در تطابق با آن معنی و مضمون‌ یافته اند.

باورهای شرعی نیروهای نظامی کشور ایران را بایستی از مهمترین و اصلی ترین عامل های معنوی و فرهنگی تاثیر گذرا در روح و جان رزمندگان و آفرینش دفاع مقدس برشمرد که بر انگیزه ها، آرزوها، سلوک و رفتارشان تاثیر می نهاد و وظایف، مسئولیت ها و ارزش های اخلاقی آن‌ها‌را تبیین می نمود.

همان خاستگاه وظایف و مسئولیت هایی که رزمندگان اسلام حس می کردند و نیز ارزش های اخلاقی که بدان پای بند بودند، منبعث از باورها و اعتقادات شرعی آن‌ها بود.

نتیجه این آموزه ها را می شود به روشنی در وصیت نامه شهدا دید «برای بنده افتخار بزرگی میباشد که در راه پروردگار گام برداشته ام و از مکتبی پاسداری میکنم که به حقانیت آن اگاه هستم»

و یا «خدایا! تو خودت شاهد هستی که در راه تو و برای تو در این‌راه قدم گذاشتم و آرزوی دیدار تو‌را دارم» «من زندگی را دوست دارم البته نه آن قدر که آلوده اش شوم و خود را گم و فراموش کنم.

علی وار زیستن و علی وار شهیدشدن، حسین وار زندگی کردن و حسین وار شهیدشدن را دوست دارم»ضرورت ماندگاری ارزش های دفاع مقدس در چه گونه اندیشیدن ما درباره تاریخ میباشد این اندیشه یا این که به ما فروغ و روشنایی میدهد یا این که مارا از راه به در کرده و از حقیقت غافل می سازد.

دامنه تاثیرگذاری فرهنگ و تمدن و معنویات جبهه یا این که پیچیدن آوزاه اش دربین دیگر جوامع مسلمین، خاصه در لبنان و افغانستان و کشورهای حوزه‌ خلیج فارس گسترده گردید.

تاثیر عمیق فرهنگ وتمدن دفاع مقدس در زندگی عموم و درک و باور اعتقادات مذهبی امت مقاوم و حزب الله انکارپذیر نیست. اهمیت این مسئله زمانی بیشتر نمایان می گردد که ببینیم جایگاه معظم رهبری نیز در سخنهای گهربارشان همیشه بر این قضیه تاکید دارند.

\”بایستی این تمدن با جدیت تمام در سیاست ها و برنامه ریزی های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میهن لحاظ و ثبت شود. برهمین اصل بایستی آفت ها و ضد ارزش های فرهنگ وتمدن دفاع مقدس که همانا رفاه طلبی و دنیا خواهی میباشد مقابله کرد\”

تربیت جوانان دفاع مقدس 2

تربیت جوانان دفاع مقدس 2

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

7- نهادینه کردن عشق به وطن درجوانان (وطن دوستی)

وطن در اسلام اهمیت بسزایی دارد و سرزمین دوستی، جنبه الهی و مقدس دارد. رابطه وطن با ایمان فرد این میباشد که هر گاه وطن به طوری باشد که ایمان فرد طلب می نماید، مهر ورزیدن به چنین وطنی، بدون‌شک جزو ایمان و از آثار آن میباشد.

«پیامبر خدا (ص) خطاب به مکه فرمودند: در جهان هیچ شهری را مانند تو (مکه) دوست ندارم و چنانچه قبیله تو (مردم مکه ) منرا بیرون نمی کردند، هیچوقت به اختیار خویش از تو (مکه) بیرون نمی شدم.»

و در روایتی از وی آمده است : «به جز تو ای شهر مکه در جایی ساکن نمی شدم.» و نیز از ابن سابط روایت شده است: «زمانی که رسول (ص) می خواست به سوی مدینه برود، حجرالاسود را لمس کرد و وسط مسجدالحرام ایستاد و به خانه خداوند نگریست.

آن‌گاه فرمود: اینجانب میدانم که پروردگار در زمین خانه ای دوست داشتنی تر از تو ایجاد نکرد و در روی زمین جایی بهتر از تو نیست. اینجانب به اختیار خویش از تو بیرون نرفتم،

ولیکن کافران منرا بیرون کردند» حتی رسول (ص) با یاداوری اوصاف نیکویی شهر مکه، اندوهگین و گریان میشد که‌این مسئله نشانگر شوق و اشتیاق و مهرورزی آن حضرت به وطن وی میباشد. برای آزادی وطن از دست متجاوزان، جنگ لازم میباشد و این دفاع امری روا و مشروع میباشد.

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x