عید فطر1
عید فطر در روایات
فضیلت شب عید
1. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: پروردگار، در چهار شب، پیوسته خیر فرو می ریزد: شب عید قربان و عید فطر….
2. الکافی به نقل از جابر : امام باقر علیه السلام فرمود: «فرستاده آفریدگار، به مردم رو میکرد و می فرمود: \”ای مردم! چون هلال ماه رمضان بر آید، شیطان های سرکش به بند کشیده می گردند و… تا آنگاه که هلال ماه شوّال بر آید،
به مؤمنان ندا داده میگردد: صبحگاهان به سوی پاداش های خود بشتابید که امروز، روز پاداش میباشد\”». آنگاه امام باقر علیه السلام فرمود: «قسم به آن که جانم به دست اوست، آن پاداش، دینار و درهم نیست».
یاد داشت: شیخ مفید رحمه الله میگوید: در شب اوّل ماه شوّال، وقت غروب خورشید، غسل [، مستحب] میباشد، همانطور کهاین را در شب اوّل ماه رمضان گفتیم.
درین شب، دعای استهلال، هنگام دیدن هلال ماه [، مستحب] میباشد. نیز دراین شب، شروع تکبیر بعد از فراغت از نماز مغرب میباشد و پایان آن، فراغت از نماز عید در روز عید فطر. پس، این تکبیرها، بعد از چهار
نماز گفته میشود…. احادیث امامان هدایتگر علیهم السلام همگی بر عبادت و نماز و پرداختن به درخواست از پروردگار و استغفار و توبه دراین شب، تأکید دارند.
عید فطر1
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.
آداب شب عید
الف – دو رکعت نماز
3. رسول خدا صلی الله علیه و آله: کسی که در شب عید فطر، دو رکعت نماز بخواند (در رکعت اوّل، « حمد » و هزار بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» و در رکعت دوم، « حمد » و یک بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» )، از خدای متعال چیزی درخواست نمی نماید، مگر آن که پروردگار به وی عطا می نماید.
ب – شش رکعت نماز
4. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: کسی که شب عید، شش رکعت نماز بخواند (در هر رکعت: پنج بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» )، شفاعت اورا دربارۀ همۀ خانواده اش می پذیرند، هر چند اهل آتش گردیده باشند.
ج – ده رکعت نماز
5. ثواب الأعمال: از عبد اللّٰه بن مسعود، به نقل از نبی صلی الله علیه و آله، از جبرئیل، از اسرافیل علیهم ا السلام، از خداوند متعال اینگونه روایت گردیده که فرموده است : «کسی که شب عید فطر، ده رکعت نماز بخواند.
(در هر رکعت: سورۀ \”فاتحه\” و ده بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» ) و در رکوع و سجودش بگوید: \” سبحان الله و الحمد لله و لا إله إلاالله و الله أکبر \”، آنگاه در میان هر دو رکعت، تشهّد و سلام بگوید و چون از آنان فراغت یافت، هزار بار بگوید: \” أستغفر الله و أتوب إلیه \”، آنگاه سجده نماید و در سجده اش بگوید: \”ای زندۀ پا بر جای ، ای مالک شُکوه و بزرگواری،
ای بخشنده و کریم ومهربان در عالم و آخرت، ای گرامی ترینِ گرامی تران، ای کریم و مهربان ترینِ مهربانان، ای آفریدگار اوّلین و آخرین! گناهان منرا بیامرز و روزه و نماز و عبادتم را بپذیر\” ،
اورا اینگونه و چنان، پاداش می دهم». رسول خدا فرمود: «قسم به آن که منرا به حق به پیامبری برانگیخت، سرش را از سجده بر نمی دارد تا آن که پروردگار، اورا می آمرزد و ماه رمضان را از وی می پذیرد و از گناهانش در می گذرد».
د – شب زنده داری
6. نبی خداوند صلی الله علیه و آله: کسی که شبِ عید را زنده بدارد، در آن روز که دل ها می میرند، دل وی نمی میرد.
7. پیامبر خداوند صلی الله علیه و آله: کسی که دو شب عید (فطر و قربان) را به خاطر پاداش پروردگار به عبادت بپردازد، در آن روز که دل ها می میرند، دلِ وی نمی میرد.
فضیلت روز عید
8. رسول خداوند صلی الله علیه و آله: من وارد مدینه شدم، در حالی که اهالی این شهر از زمان جاهلیت، دو روز داشتند که در آن به بازی [و تفریح] می پرداختند؛ اما پروردگار به جای آن دو روز، دو روز عالی به شما بخشید: روز فطر و روز قربان.
9. الکافی – به نقل از جابر -: امام باقر علیه السلام فرمود: «رسول صلی الله علیه و آله فرمود: \”چون روز اوّل ماه شوّال گردد، منادی ندا میدهد: ای مؤمنان! صبحگاهان، به سوی پاداش هایتان بشتابید\”». [امام باقر علیه السلام] آنگاه فرمود: «ای جابر! پاداش های خداوند، جوایز این پادشاهان نیستند. آن روز، روزِ پاداش هاست».
10. رسول پروردگار صلی الله علیه و آله: ملائکه، روز عید، بر سرِ کوچه ها و گذرها می ایستند و میگویند: «بشتابید به سوی خداوند کریم ومهربان که عطای بسیار میدهد و [گناه] بزرگ را می آمرزد».