عید فطر1

فهرست مطالب

عید فطر1

عید فطر1

عید فطر در روایات

فضیلت شب عید

1. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: پروردگار، در چهار شب، پیوسته خیر فرو می ریزد: شب عید قربان و عید فطر….

2. الکافی به نقل از جابر : امام باقر علیه السلام فرمود: «فرستاده آفریدگار، به مردم رو میکرد و می فرمود: \”ای مردم! چون هلال ماه رمضان بر آید، شیطان های سرکش به بند کشیده می گردند و… تا آنگاه که هلال ماه شوّال بر آید،

به مؤمنان ندا داده می‌گردد: صبحگاهان به سوی پاداش های خود بشتابید که امروز، روز پاداش میباشد\”». آنگاه امام باقر علیه السلام فرمود: «قسم به آن که جانم به دست اوست، آن پاداش، دینار و درهم نیست».

یاد داشت: شیخ مفید رحمه الله میگوید: در شب اوّل ماه شوّال، وقت غروب خورشید، غسل [، مستحب] میباشد، همانطور که‌این را در شب اوّل ماه رمضان گفتیم.

درین شب، دعای استهلال، هنگام دیدن هلال ماه [، مستحب] میباشد. نیز در‌این شب، شروع تکبیر بعد از فراغت از نماز مغرب میباشد و پایان آن، فراغت از نماز عید در روز عید فطر. پس، این تکبیرها، بعد از چهار

نماز گفته میشود…. احادیث امامان هدایتگر علیهم السلام همگی بر عبادت و نماز و پرداختن به درخواست از پروردگار و استغفار و توبه در‌این شب، تأکید دارند.

عید فطر1

عید فطر1

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

آداب شب عید

الف – دو رکعت نماز

3. رسول خدا صلی الله علیه و آله: کسی که در شب عید فطر، دو رکعت نماز بخواند (در رکعت اوّل، « حمد » و هزار بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» و در رکعت دوم، « حمد » و یک بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» )، از خدای متعال چیزی درخواست نمی نماید، مگر آن که پروردگار به وی عطا می نماید.

ب – شش رکعت نماز

4. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: کسی که شب عید، شش رکعت نماز بخواند (در هر رکعت: پنج بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» )، شفاعت اورا دربارۀ همۀ خانواده اش می پذیرند، هر چند اهل آتش گردیده باشند.

ج – ده رکعت نماز

5. ثواب الأعمال: از عبد اللّٰه بن مسعود، به نقل از نبی صلی الله علیه و آله، از جبرئیل، از اسرافیل علیهم ا السلام، از خداوند متعال اینگونه روایت گردیده که فرموده است : «کسی که شب عید فطر، ده رکعت نماز بخواند.

(در هر رکعت: سورۀ \”فاتحه\” و ده بار سورۀ «قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَدٌ» ) و در رکوع و سجودش بگوید: \” سبحان الله و الحمد لله و لا إله إلاالله و الله أکبر \”، آنگاه در میان هر دو رکعت، تشهّد و سلام بگوید و چون از آنان فراغت یافت، هزار بار بگوید: \” أستغفر الله و أتوب إلیه \”، آن‌گاه سجده نماید و در سجده اش بگوید: \”ای زندۀ پا بر جای ، ای مالک شُکوه و بزرگواری،

ای بخشنده و کریم ومهربان در عالم و آخرت، ای گرامی ترینِ گرامی تران، ای کریم و مهربان ترینِ مهربانان، ای آفریدگار اوّلین و آخرین! گناهان منرا بیامرز و روزه و نماز و عبادتم را بپذیر\” ،

اورا اینگونه و چنان، پاداش می دهم». رسول خدا فرمود: «قسم به آن که منرا به حق به پیامبری برانگیخت، سرش را از سجده بر نمی دارد تا آن که پروردگار، او‌را می آمرزد و ماه رمضان را از وی می پذیرد و از گناهانش در می گذرد».

د – شب زنده داری

6. نبی خداوند صلی الله علیه و آله: کسی که شبِ عید را زنده بدارد، در آن روز که دل ها می میرند، دل وی نمی میرد.

7. پیامبر خداوند صلی الله علیه و آله: کسی که دو شب عید (فطر و قربان) را به خاطر پاداش پروردگار به عبادت بپردازد، در آن روز که دل ها می میرند، دلِ وی نمی میرد.

فضیلت روز عید

8. رسول خداوند صلی الله علیه و آله: من وارد مدینه شدم، در حالی که اهالی این شهر از زمان جاهلیت، دو روز داشتند که در آن به بازی [و تفریح] می پرداختند؛ اما پروردگار به جای آن دو روز، دو روز عالی به شما بخشید: روز فطر و روز قربان.

9. الکافی – به نقل از جابر -: امام باقر علیه السلام فرمود: «رسول صلی الله علیه و آله فرمود: \”چون روز اوّل ماه شوّال گردد، منادی ندا میدهد: ای مؤمنان! صبحگاهان، به سوی پاداش هایتان بشتابید\”». [امام باقر علیه السلام] آنگاه فرمود: «ای جابر! پاداش های خداوند، جوایز این پادشاهان نیستند. آن روز، روزِ پاداش هاست».

10. رسول پروردگار صلی الله علیه و آله: ملائکه، روز عید، بر سرِ کوچه ها و گذرها می ایستند و میگویند: «بشتابید به سوی خداوند کریم ومهربان که عطای بسیار میدهد و [گناه] بزرگ را می آمرزد».

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x