مراقب کلامتان باشید
چطور اختلافات دوران عقد را حل کنیم؟قسمت دوم
در بیشتر مواقع، زمانی می خواهیم احساسات و نیازهایمان را بیان کنیم، پیامهایمان دیگری را سرزنش یا این که تحقیر مینماید. این گونه پیامها را «پیامهای تو…» مینامند؛ این دسته پیامها قضاوتها یا این که ارزش گذاریهای منفیای می باشند که هدفشان فرد دیگر میباشد. در عین حال که در بیشتر مواقع از آنها برای بیان خشم، عصبانیت، ترس یا این که دلخوری استفاده می شود، مشخصاً پیامهایی نیستند که حرف دل را برسانند، زیرا نیازها یا این که علاقههای خود شمارا بیان نمیکنند.
پیامهایی مثل: «تو اشتباه کردی»، «تو همه چیز را به هم زدی»، «تو بودی که…» میتوانند به نظر تهاجمی و متهم کننده برسند؛ زیرا تأثیری که بر جای می گذارند، این میباشد که: «تقصیر توست» یا این که «تو می بایست سرزنش شوی!» و در آنها خطر ضرر رساندن به رابطه یا این که از بین بردن عزت نفس دیگری و به وجود آوردن حس گناه است. پیامهای «تو …» منجر مقاومت و دفاع دیگران میگردند و ممکن است باعث آغاز بگو مگوهای فرساینده و فحاشی شوند.
در چنین موقعی فرد دیگر، اکثر اوقات میخواهد پاسخ شمارا بدهد و تلافی نماید. آگاهی از این که چه رفتارهایی تعارضهای بی مورد میان شما و نامزدتان را فعال میسازد، به شما کمک مینماید تا بسیاری از برخوردها را از بین ببرید.
چطور اختلافات دوران عقد را حل کنیم؟قسمت دوم
سهم خودتان را از مشکل بپذیرید
زمانی که هر کدام از شما بخشی از مسئولیت مشکل را میپذیرید، اشتیاق برای همیاری به وجود خواهد آمد و مشاجره با سهولت بیشتری انجام می گردد، دراین مرحله سعی کنید با احترام با یکدیگر صحبت کنید و مسایل و احساسات خود را صریحا بیان نمایید. در این مرحله از جملاتی که با «من» آغاز میشوند، استفاده فرمائید.