چرا بچهها به سمت تلفنهای هوشمند جذب می شوند؟
به چه شکل کودکان را از تلفن همراه دورنگه داریم؟قسمت دوم
یکیاز عوارض جذب کودکان به موبایل، یادگیری مشاهدهای و تقلیدی میباشد. قاعدتاً زمانی والدین مدت زیادی را صرف استفاده از تلفن همراه و حضور در شبکههای اجتماعی مینمایند، بچهها می بینند و مانند والدینشان عمل مینمایند. دلیل دوم، رشد تکنولوژی و تغییر مدل زندگی میباشد. در عصر جدید، تلفن همراه بهعنوان یکی از اعضای خانواده شناختهشدهاست که دور شدن از آن منجر تغییر سبک زندگی می گردد؛ براین اساس بایستی بپذیریم که تلفن همراه خواهناخواه وارد زندگی اشخاص گردیده و قابلحذف از زندگیها نیست چون شرایط ارتباطی و نیازهای اشخاص عوض شده و دیگر نمیتوانیم مانند دهه 50-60 ارتباطمان را بدان شکل نگهداریم. دلیل سوم، جذابیت موبایل میباشد. تصاویر رنگارنگ، بازیهای گوناگون، فیلمهای دیدنی، اینترنت و رابطه با بقیه افراد از طریق شبکههای اجتماعی از خصوصیتهایی میباشد که تلفن همراه را به یک سرگرمکننده جالب برای کودکان تبدیل نموده است ولی این جذابیتهای ظاهری کار را برای دورنگه داشتن کودکان از موبایل دشوار مینماید.
چیکار کنیم کودکان به گوشی وابسته نشوند؟
اینکه کودکان به گوشی وابسته بشوند یا این که نشوند به لذتهای دیگری که پدر و مادر برای فرزندشان در نظر گرفتهاند، بستگی دارد. درصورتیکه پدر و مادر برای کودکشان وقت نگذارند، بهاندازه کافی با آنها بازی نکنند، با آنها به گردش و تفریح نروند و… بچهها چارهای ندارند جز اینکه به یکچیزی وابسته شوند؛ وقتی ابزاری مثل تلفن همراه در اختیار کودکان باشد، ناخودآگاه به گوشی وابسته خواهند شد.
برای کاهش یا عدم وابستگی کودکان به گوشی لازم است پدر و مادر تفریحات و لذتهای کودکشان را گسترش دهند. این روز ها که به دلیل محدودیتهای کرونایی امکان تفریحات کم شدهاست، پدر و مادر می بایست قوانینی را مهیا نمایند که زمانهای لذت بردن بچهها به کمک بازیهای حرکتی، نیاز آن ها به تلفن همراه را کمتر نماید. هرچقدر پدر و مادر با فرزندشان بازیهای حرکتی بیشتری انجام دهند و بتوانند تعاملات ارتباطیشان را با همدیگر بیشتر نمایند، کودکها کمتر جذب تلفن همراه میگردند.
چرا کودک ها اینقدر به استفاده از موبایل علاقهمندند؟! زیرا تلفن همراه به آنها غر نمیزند، تلفن همراه به آنها دستور نمیدهد، گوشی اذیتشان نمیکند، تلفن همراه با آنها بازی میکند و…؛ در صورتیکه همین کارهای گوشی را پدر و مادر انجام دهند، خواهناخواه وابستگی کودکان به تلفن همراه کم می شود.