شناخت فرزند نوجوان4

فهرست مطالب

شناخت فرزند نوجوان4

شناخت فرزند نوجوان4

شناخت فرزند نوجوان

شما همه تجربه نموده اید زمانی فرزندتان دبستانی بود، التماس میکرد که پدر، مادر، بیا مدرسه مون. زمانی به مدرسۀ کودک می رفتید چنانچه فرزندتان در حیاط بود، خودش را به شما می چسباند، البته همین کودک زمانی به متوسطه می‌آید، اکراه دارد که شما به مدرسه اش بروید. چنانچه شما به مدرسه بروید و وی در حیاط باشد، جایی می رود که شمارا نبیند.

یک بچه را میگویید پسر فلان فرد میباشد، خوشحال میشود، اما نوجوان دوست ندارد او‌را به اعتبار والدینش بشناسند و بپذیرند ولو پدرش وزیر یا این که وکیل یا این که پروفسور باشد.

دوست دارد که خودش را به اعتبار خودش بپذیرند. این تمایل به احراز هویت میباشد. اینها خیلی مهم میباشد، چنانچه ما اینها را ندانیم در مقابله با فرزندمان دچار مشکل می شویم.

مثلاً در شرایطی‌که ندانیم که‌این کودک تمایل به احراز هویت دارد، یعنی میخواهد بگوید اینجانب با شما متفاوت هستم، اینجانب برای خودم آدمی شده ام، چنانچه این را ندانیم میگوییم پدر من همسن تو که بودم این کار را میکردم.

در ناخودآگاهش میگوید من که شما نیستم، پس این کار را نمی‌کنم. پدر من قد تو که بودم نماز اول وقتم ترک نمیشد. تمایل به هویت در ناخودآگاه میگوید تو که قرار نیست مثل پدر باشی، تو کس دیگری هستی.

در‌صورتی‌که این را بدانیم، نوجوانی اورا با نوجوانی خودمان مقایسه نمیکنیم. همین صحبت ها را در قالب خاطره میگوییم. کودک ها از خاطره خیلی خوششان میاید. نمی گوییم من قد تو که بودم.

به جای مقایسه، قصۀ زندگی و خاطرات و لذتی را که از نماز اول وقت می بردیم، میگوییم. خاطرات مسجد محلمان را میگوییم، نه اینکه مقایسه کنیم.

یکی از دیگر از امیال، رغبت جنسی میباشد. در زمان بلوغ میل جنسی تشدید می گردد، در‌پی آن تغییر و تحولاتی که اشاره شد، غدد جنسی فعال میگردد. اندام های جنسی کامل می گردد.

برآیند آن تحولات جسمی و عاطفی و ذهنی یک میلی را در شخص تشدید می نماید به نام میل جنسی. یکی از دیگر از امیال این زمان، تمایل به تفوق و برتری میباشد. کودک ها در‌این دورۀ سنی به شدت علاقه مند به قدرت نمایی، تفوق و برتری میباشند.

درصورتی که داداش کوچکتر داشته باشد، مرتب بلندش می نماید و زمینش میزند. جلو آینه می ایستد تا ببیند چقدر بازوهایش عوض شده است ، علاقه مند به بدنسازی می گردد.

در قدیم درین دورۀ سنی روی دیوارهای منزل جای مشت می توانستیم پیدا کنیم. مشت می زد ببیند چقدر زورش زیاد شده، جای مشت میماند یا این که نه؟

شناخت فرزند نوجوان4

شناخت فرزند نوجوان4

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

تمایل به انزوا و خلوت گزینی، تمایل به بحث و جدل، رغبت به انتقاد و مخالفت با منابع قدرت،
گرایش به خودمحوری، تمایل به آرمان گرایی و بلندپروازی،
رغبت به شک وتردید و سؤال؛ اینها اهم امیال زمان نوجوانی میباشد.

در صورتی‌که دانایی نداشته باشیم، در مواجهه با هریک با مشکل روبه رو می شویم و هرکدام میتواند زمینۀ تنش و تضاد و مغایرت گردد. هنگامی رفتارهایی را که متأثر از این امیال میباشد نمی توانیم بررسی کنیم، به کودک برچسب میزنیم. نمی دانیم اینکه میخواهد در جمع رفیق هایش برود تمایل به استقلال میباشد.

اینکه به خودش میرسد مرتبط با میل زیبایی و تجمل و خودآرایی میباشد. اینکه برخی اوقات با برادرش سرگرم می گردد و بلندش می نماید و زمینش میزند، تمایل به تفوق و برتری میباشد.

اینکه گهگاه با پدر و مادر بگومگو می نماید، تمایل به جدل میباشد.
ولی این طور نیست که همۀ اینها به طور همزمان و با یک شدت در همۀ نوجوان ها بروز پیدا نماید. در هر نوجوان ممکن میباشد تعدادی از این امیال بروز و ظهور بیشتری داشته باشد.

میل یک امر خدادادی میباشد. چیزی نیست که کودک خودش در خودش ایجاد نموده باشد. نرفته از سوپر محل یک بسته میل جنسی بخرد و بخورد. بگذارید کمی معنی و معنای «میل» را باز کنم، «رغبت» اولاً یک فرمان خدادادی میباشد که در بدو خلقت، خدای حکیم در ذات آدم گذاشته است .

ثانیاً هر چه خدای حکیم به آدم عطا می نماید، قطعاً در آن خیر و حکمت وجود دارد. یعنی از ضروریات رشد و تکامل وی میباشد.

ثالثاً هر «میلی» که خدای حکیم به مخلوق اش عطا می نماید، قطعاً برای تأمین آن تمایل دست کم یک منبع واقعی در عالم واقع قرار میدهد.

در صورتی‌که در من تمایل به تشنگی قرار داده، در عالم واقع، یک حقیقتی به نام آب نیز برای تأمین این تمایل قرار داده است .

هیچ میلی نیست که پروردگار به آدم داده باشد و منبع در عالم واقع برای تأمین حقیقی وواقعی آن تمایل قرار نداده باشد و نکتۀ پایانی درباره‌ی با امیال اینکه،

منشأ انحراف آدم در مواجهه با امیال معمولاً در پنج چیز میباشد:

1- افراط در تأمین میل
2- سرکوب یا این که تفریط در تأمین رغبت
3- رفتن به سراغ منابع کاذب
4- رفتن سراغ منابع ناسالم
5- رفتن سراغ منابع نامشروع

امیال خدادادی میباشد و منبع حقیقی و واقعی هم برای آن وجود دارد. تمایل به آب در من طبیعی میباشد، چه موقعی من از این ناحیه آسیب میبینم: افراط کنم؛ تفریط بکنم؛ اشتباه بروم سراغ یک منبع غیرحقیقی و کاذب مثل کودک ها که تمایل به سینۀ مادر دارند، اما با گول زنک آنان را گول میزنند.

خود میل، حقیقی وواقعی میباشد و منبع واقعی، سینۀ مادر میباشد، ولی کودک را فریب میدهیم. یااینکه به جای رفتن به سراغ آب زلال پاک طیب و طاهر، بروم و با یک آب آلوده و کثیف سیراب شوم، منبع را اشتباه بگیرم.

جالب میباشد بدانیم دشمنان ما دقیقاً این مباحث را میدانند. میدانند که نوجوان ما در‌این دورۀ سنی چه امیالی دارد، می‌آیند متناسب با این امیال فراورده های فرهنگی خودشان را آماده می نمایند.

منابع کاذب و آلوده و کثیف شان را ارائه میدهند در قالب فیلم، کتاب، شبکه‌های‌عمومی. چرا بچه های ما جذب میشوند؟ چون به نوعی چیزهایی که آنان بسته بندی کرده اند و لوکس ارائه میدهند، متناسب با امیال این دورۀ نوجوانی میباشد.

علایق و امیال نوجوان ها را فهمیده اند، شناخته اند و مواد آلوده و کثیف و مسمومشان را در قالب به عبارتی علاقه مندی ها ارائه میدهند.

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

 

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x