logo

فهرست مطالب

سندروم تک فرزندی

سندروم تک فرزندی

 

سندروم تک فرزندی

سندروم تک فرزندی

 

 

سندروم تک فرزندی واقعیت داره؟

تک فرزندی یکی‌از مسائل اصلی روز در جهان است که مزایا و معایبی را نیز به همراه دارد و جدیدا دانشمندان درباره‌ی سندرم تک فرزندی و خصوصیت های آن تحقیق نمودند.

 

سندروم تک فرزندی

سندروم تک فرزندی

 

 

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما,به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

سندروم تک فرزندی و آنچه برایتان سوال میباشد

اصطلاح سندروم تک فرزندی اواخر دهه 1800 پدیدآمد که بیان‌کننده این اعتقادوباور نادرست میباشد، کودکانی که خواهر و برادری ندارند، خصوصیت های رفتاریِ منفی و ناخوشایند فراوانی از خویش بروز میدهند.

بخش اعظمی از اشخاص این نوع خردسالان را لوس دانسته که علاقه ای به برقراری رابطه با دیگر کودکان و سازگاری کردن و تقسیم لذت های خویش ندارند البته آیا این یقین درست میباشد و سندروم تک فرزندی حقیقت دارد؟ چنانچه جزو پدر و مادر تک فرزند می باشید و با شنیدن این یقین، نگران آینده یگانه فرزندتان شده اید، این مقاله را بخوانید.

سندروم تک فرزندی واقعی یا این که غیر حقیقی

سندروم تک فرزندی (Only Child Syndrome) به‌این یقین غلط اشاره دارد که تک فرزندها به جهت اینکه از برقراری ارتباط با خواهر و برادر بی بهره اند، تمایل های ضداجتماعی داشته و در بزرگسالی نیز نمی توانند رابطه سالمی برقرار نمایند و تک فرزند ها لوس، ناسازگار، مدیریت مآب و تنها می‌باشند و تنها به خویش و نیازهایشان می پندارند البته این طور نیست.

باتوجه به داده های گردآوری شده در قرن بیستم، این نظریات بی مفهوم می باشند و تک فرزندها هیچ عیب و نقصی ندارند و کودکان تک فرزند خیلی با کودک های دیگر متفاوت نیستند و آنان اشخاص خودخواه، تنها، آسیب دیده و متعلق نیستند.

تک فرزندی

پژوهش های اخیر در زمینه ی سندروم تک فرزندی

سندروم تک فرزندی باوری میباشد که بخش اعظمی از اشخاص مشغول آن می باشند ولی شاید خیلی هم واقعیت نداشته باشد. بایستی بفهمید که شخصیت تک فرزند چه‌گونه شکل میگیرد و در ابتدا روش های دوری از خلق و خوی منفی را به خاطر بسپارد.

خانواده های تک فرزندی معمولاً اشتباهات متعددی برای بزرگ کردن فرزند شان دارند. اکثری از خانواده ها تعیین می نمایند که تنها یک فرزند داشته باشند. اکثری از آنان دیر ازدواج می نمایند و ایرادات باروری دارند و همین سبب می‌شود که همیشه تک فرزند باقی بمانند.

مطالعات نشان می‌دهد که سندروم تک فرزندی سبب می‌گردد تا اشخاص از نظر اجتماعی نقص‌ داشته باشند و مشابه اشخاص معمولی نباشد البته مطالعه ای که به وسیله سازمانی در ایالات متحده و متخصصی به اسم سوزان نیومن صورت گرفته، نشان میدهد که کودکان تک فرزند خیلی با کودکان دیگر فرق ندارند و آنان اشخاص خودخواه، تنها، آسیب دیده و وابسته نیستند که‌این بر خلاف عقاید مردم میباشد.

سندرم تک فرزندی

خصوصیت های مثبت تک فرزندها

جالب میباشد بدانید که خبر‌های خوبی درباره ی اخلاق این کودکان وجود دارد و پژوهش ها نشان میدهد که آنان به اندازه کافی خودبا‌وری دارند، منظم و بلند پرواز می باشند ، چون از بی توجهی خانواده رنج نبرده اند، حمایت عاطفی خوبی دارند و نسبتاً اعتماد به نفس شان بالا میباشد. این کودک ها شخصیت توانمند دارند و میدانند که دقیقا چه کسی میباشند، چه هویتی دارند ، چه نیاز هایی دارند و با کمبود توجه مواجه نمیشوند.

از طرفی خواهر و برادر ندارند و فرصت متعددی را تنها میباشند، و این برای آنان یک مزیت به حساب می آید، چون سبب می‌گردد خلاقیت بیشتری داشته باشند، تمرکز شان بالا برود و یاد بگیرند که چه‌طور خودشان را مشغول نمایند.

چطور مشکلات معمول تک فرزندی را با تربیت مان کنترل کنیم؟

1.بیشتر از حد معمول از او دفاع نکنیم.

2.او را به روابط اجتماعی علاقه مند کنیم.

3.انتظار غیر منطقی از او نداشته باشیم.

4.به او اجازه بدهیم که خودش تصمیم بگیرد.

تک فرزندی

آزمون‌های MRI از تفاوت در ساختار مغزی این خردسالان حکایت دارد. دانشمندان در ناحیه‌ی چین یا این که شکنج فوق‌حاشیه‌ای که قسمت مربوط به خلاقیت و تخیل میباشد، ذرات خاکستری بیشتری در خردسالان تک‌فرزند پیدا کردند. با‌این‌حال تحلیل دانشمندان، سلول‌های خاکستری کمتری را در لوب پیشانی مغز خردسالان تک‌فرزند نشان می‌داد.

این نقص با توان تحمل پایین‌تر همراه میباشد. پژوهش‌های گذشته، عملکردهای مهمی را به‌این قسمت مغز نسبت می‌دادند، به‌خصوص وقتی که داده های عاطفی نظیر قدرت انتقال احساسات به سایر افراد و کنترل احساسات را پردازش می‌نماید.

تأثیر تک‌فرزندی بر آدم‌ها همچنان در هاله‌ای از پیچیدگی جای‌دارد و این مسئله شاید به تعداد فرصت‌هایی دیگری بستگی داشته باشد که تک‌فرزندها برای ارتقای بضاعت و توان‌های شناختی و اجتماعی خویش، به‌طور منظم در اختیار دارند. به‌هرحال تک‌فرزندها هیچ‌گاه از شرایط‌های اجتماعی به دور نمی‌مانند و به‌عنوان نمونه ارتباط‌ها در مهدکودک‌، مسئله‌های آموزشی متفاوت بین‌فردی را در چنگ آنان قرار میدهد.

پدر و مادر نیز احتمالاً برای یادگرفتن مهارت‌های اجتماعی به تنها فرزند خویش بایستی سعی بیشتری به‌کار ببندند و زمان‌هایی را برای فرزند‌شان به‌وجود آورند تا لوازم‌بازی‌ها، کتاب‌ها و حتی دقت پدر و مادر خویش را با سایرافراد به اشتراک بگذارد. درهرصورت، ایجاد محیطی پر‌از عشق و علاقه و ادب بسیار اساسی‌تر از تعداد فرزندان یک خانواده میباشد.

 

خصوصیت تک فرزندی

کلام آخر

شاید هنوز جواب دقیقی برای این مسئله وجود نداشته باشد که آیا تک فرزندی سبب میشود که ما با مزیت های بیشتر روبرو باشیم یا این که با مضرات بیشتر ولی همان گونه که در بالا هم توضیح دادیم ، روانشناس مشهور به اسم سوزان این مسئله را رد کرده که تک فرزندی سبب سندروم تک فرزندی میگردد، بلکه به ما نشان میدهد که‌این کودکان غیر وابسته تر و از نظر عاطفی بهتر هم میباشند.

پس چنانچه صاحب یک بچه و تک فرزند میباشید، نترسید، هیچ سندرومی سد راه شما نخواهد بود و چنانچه از کودکتان اخلاق ناپسندی دیدید، بدانید توان این را دارید که او‌را به مسیر صحیح هدایت نمایید و در شیوه ی تربیت بچه افراط و تفریط نکنید.

 

 

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x