تربیت نوجوانان دفاع مقدس4

فهرست مطالب

تربیت نوجوانان دفاع مقدس4

تربیت نوجوانان دفاع مقدس4

نقش سبک زندگی دینی خانواده در تربیت جوانان دفاع مقدس

براین اساس رعایت موارد ذیل در‌این دوران برای خانواده ها ضروری است:

1-تغذیه ی حلال و سالم

یکی‌از اموری که در‌این برهه از زندگی طفل اثر جدی بر پرورش جسمی و روانی وی می گذراد، نوع و شکل تغذیه وی میباشد که در احادیث اسلامی نیز به آن اشاره گردیده است.

به طور نمونه رسول گرامی اسلام میفرماید: «فراگیری خواندن و نوشتن، شنا و تیر اندازی و اینکه جز از راه حلال و پاکیزه روزی اورا نرساند حق فرزند میباشد که بر عهدی پدر است»

همینطور بعید نیست اینکه امام حسین (ع)، بیعت نکردن خویش و یارانش با یزید را به دامن های پاک و پاکیزه ی مادران (حجور، طابت و طهرت) نسبت میدهد اشاره به همین مطلب است.

2- رعایت شئون اسلامی در اخلاق و رفتار

علاوه بر تاثیرگذاری یک جانبه بر اخلاق و رفتار طفل، نوعی یاد دادن دیداری و شنیداری نیز بوسیله بچه صورت میگیرد که پدر و مادر و اطرافیان، آموزگاران خواسته و ناخواسته ی این کلاس ها خواهند بود.

یکی‌از صاحب نظرانی که درباره‌ی مشکلات اخلاقی کودک ها کار علمی انجام داده است ، می نویسد: «به نظر همۀ روانشناسان پایه های رفتار در محیط خانواده گذاشته می‌شود و خردسالان از روش دیدن ها و شنیدن ها و اما اکثر اوقات از روش دیده ها، راه و رسم زندگی را آموزش میبینند و این یادگرفتن نقش فوق العاده و به عقیده ی اکثری نقش مادام العمردارد.»

3-ایجاد محبت اهل بیت در دل طفل

واضح میباشد شرکت دادن فرزندان در مجالس مذهبی و جلسات عزاداری سالار شهیدان که در آنان بدور از گزافه گویی و تحریفات، حادثه های و عبرت های عاشورا بیان میگردد علاقه و محبت اهل بیت (علیهم السلام) را در دل و جان آنان نهادینه می کند: «فرزندانتان را با سه خصوصیت علاقه به رسول (ص) و حب قوم و قبیله وی و تلاوت قرآن تربیت کنید)مهیا کردن محیطی آرامش بخش و عاطفی برای بچه و برقراری ارتباط محبت آمیز،

بستر موردنیاز را برای پذیرش پیام های تربیتی خانواده، به عنوان مثال هدایت گری آنان به سوی فرهنگ و تمدن ایثار و شهید شدن آماده کرده و با تعلق و اطمینانی که فرزند نسبت به پدر و مادر پیدا می نماید به آسانی آموزه های اخلاقی آن ها را خواهد پذیرفت.

تربیت نوجوانان دفاع مقدس4

تربیت نوجوانان دفاع مقدس4

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

9- فرهنگ سازی خانواده در دوران نوجوانی

دوران نوجوانی به خاطر رخ دادن تحول های خاص جسمی و روحی در شخص، یکی‌از حساس ترین زمان های زندگی به‌حساب می‌آید. در‌این زمان که می توان آن را مرز احساسات و عقلانیت نامید.

فرزندان از یک سو داری نیازه های عاطفی شدید بوده و از سوی دیگر به سوی خردورزی و استقلال فکری پیش میروند. بنابراین لازم میباشد جهت قبولاندن فرهنگ و تمدن ایثار و شهید شدن به آنان بیش از پیش از عقل و منطق استفاده کرده و از در استدلال با آنها سخن گفت و در کنار آن از پیام های عزت طلبانه و غیرت برانگیز شرعی نیز بهره گرفت.

به طور نمونه خانواده در‌این زمان با گفتار و رفتار خود به نوجوان خویش بیاموزد که از دیدگاه رسول اسلام «پروردگار بلند مرتبه بندگان غیرتمند خویش را دوست میدارد.» و به فرموده امیر مومنان علی (ع) بایستی بذر شجاعت را در جان ها کاشت، چرا‌که در غیر این صورت نمی توان از حق و واقعیت حمایت نمود.

10- نقش خانواده در ایجاد و استمرار دین باوری و فداکاری جوانان

میدانیم که زمان جوانی خصوصیت های خاص خویش را دارد و شخصی که‌این دوران عمر خود را سپری می نماید در نقط ی اوج استقلال طلبی، واقعیت جویی و پرسشگری میباشد،

بدین ترتیب خانواده ها خواستار جوانانی مذهبی با برخورداری از باورهای عمیق شرعی و آماده ی ایثار و جهاد میباشند,

بایستی نکاتی را مورد دقت و توجه قرار داد.

1-رعایت صداقت و یکرنگی و بهره گیری از استدلال و عقلانیت برای اثبات حقانیت

ازآنجاکه جوان ها دارای روحیه حقیقت جو بوده و معمولا از ریاکاری مذهبی بیزار هستند، لازم میباشد خانواده به صورت جدی اخلاص را در امور شرعی مراعات کرده و از دوگانگی حرف و عمل دوری کنند.

همانطور که اشاره شد در زمان جوانی، زمان پرسشگری و بازخوانی مجدد اعتقادات سنتی و خانوادگی اشخاص میباشد؛ براین اساس در‌حالتی که خانواده با استدلال و منطق به سوال های اعتقادی جوان جواب ندهند و از در تحکم و جبر یا این که احساسات و عاطفه با آنان سخن بگویند ممکن میباشد برای همیشه از آیین و دینداری متنفر گشته و در نتیجه زمینه ی فداکاری و جانبازی در راه آن از ذهن و دل آن‌ها رخت بربندد.

2-تقدیس شهید و شهادت و یادآوری اهداف بزرگ آنان

امام خمینی (ره) فرمود: «مرگ سرخ، به مراتب از زندگی سیاه بهتر میباشد و ما امروز به انتظار شهادت نشسته ایم، تا فردا فرزندانمان در مقابل شرک جهانی با سر‌بلند‌ی بایستند».

بی‌شک شهید شدن در راه خداوند با همة ارزشمندیش به خودی خود هدف نمی‌باشد. بلکه هدف مهم حفاظت از آئین و حق و عدالت میباشد که هر مومنی بایستی برای رسیدن به اینگونه مقصود والایی تا سر حد جانفشانی و فداکاری آماده باشد.

به همین دلیل خانواده ها در طرح موضوع بسیار اساسی ایثار و شهید شدن با جوانان خود، نباید آن را هدف اساسی معرفی نمایند؛ بلکه اثبات کنند چنانچه در جهت حفاظت از حق و واقعیت و عزت و شرافت انسانی شهیدشدن نصیب آن‌ها شود نیز پیروزند.

3- دمیدن روح شجاعت و عزت و غیرت در جوانان

همان طور که تا قبل از این نیز اشاره شد، آدم درصورتی آماده ی شهیدشدن و ایثار می گردد که از روحیه ی عزت مندی شجاعت برخوردار بوده و برای نبرد در راه آفریدگار هراس و تردیدی به خویش راه ندهد.

از این رو لازم میباشد همواه شجاعت و غیرت و عزت را در دل و جان جوانان مان زنده و بارور ساخته و با یادآوری الگوهای مردانگی وشرافت آن‌ها‌را از ذلت پذیری دور سازیم.

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

 

اشتراک گذاری این مقاله در ...

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دوره‌ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
()
x