اختلافات مذهبی زوجین
اکثر زوجها میدانند که برای حفظ هماهنگی و موفقیت زندگی زناشویی می بایست با به تفاوتهای یکدیگر احترام بگذارند و در اختلاف نظراتشان کوتاه بیایند و راه مصالحه را در پیش گیرند. البته بعضی از این اختلافات به قدری گسترده، اساسی و تعیین کننده بسیاری از مسائل زندگی زناشویی و مشترک میباشند که کوتاه آمدن در آن مورد برای بسیاری قابل پذیرش نیست.
یکیاز این مسائل اختلافات مذهبی زن و شوهر است . قطعا دو طرف پیش از ازدواج از عقیدههای شرعی و مذهبی یکدیگر آگاهی می یابند، ولی این اختلاف را بیاهمیت شمرده و فارغ از تفکر کردن به عواقب آن در آینده، از آن ساده گذر میکنند. آنها میپندارند هیچ چیز نمی تواند بر عشق و علاقه آنها به هم غلبه کند.
و با اختلافات مذهبی خویش به نحوی با هم کنار می آیند.
البته هنگامی که در جریان روی واقعی زندگی مشترک قرار می گیرند اهمیت اختلافات مذهبی و نقش تعیین کنندهای که در تصمیمات و آیندهی زندگی آنان دارد را درک مینمایند.
نظرات مختلف روانشناسان در باب اختلافات مذهبی زوجین
بعضی از صاحب نظران معتقدند: در حالتیکه دختر و پسری با وجود اختلافات اعتقادی یا به بیان کامل تر اختلافات مذهبی با هم ازدواج نمایند و در طی زندگی مشترک با هم به مشکل برخورند، یکیاز راه های سرپوش گذاشتن روی اختلافاتشان کوتاه آمدن از خواستهها و عقایدشان میباشد.
این راهکارها همانند مسکنی میماند که دردی را دوا نمی کند و به صورت مقطعی این جدلها را میخواباند. از نظر این کارشناسان برای برطرف کردن اختلافات و از میان برداشتن تفاوت های باوری بین زوج، تعیین مبنای اعتقادی تازه و مشترک میتواند کارساز باشد.
اختلافات مذهبی زوجین
البته از ديدگاه اکثری دیگر از روانشناسان: زوجین میتوانند با تفاوت ها كنار بیایند و ميان اعتقاداتشان موازنه ايجاد كنند. این روانشناسان ميزان آسيب رساندن اين اختلافات به زندگی مشترك را به رفتار دو طرف وابسته میدانند.
و معتقدند هر دختر و پسری یا زن و مردی تفاوت های جسمی و روانی زيادی دارند و وقتی كه زندگی مشترك را آغاز میكنند مسئولند تا تفاوتهای شخص مقابل را بشناسند و با هنرمندی از اين تفاوت ها تحت عنوان فرصتی برای نزديك شدن به هم استفاده كند نه به عنوان سلاحی برای جنگيدن!